Skip links

Okolí Zelené Harmonie

Nejen Krkonoše na dosah

Ideální bydlení v atraktivním prostředí

Lokalita Zelené Harmonie nabízí atraktivní okolí a množství rozmanitých aktivit. Můžete si zasportovat, zajít nebo zajet si na výlet do hor anebo si užít relax v nedaleké Zahradě živlů.

Zahrada živlů

Zahrada živlů je unikátní projekt zasazený do panenského prostředí krkonošské přírody. Celý areál nabízí pestré možnosti vyžití s jasným záměrem – navrácení se k přirozenému stavu klidu a spokojenosti, harmonii, sebepoznání a uzdravování těla i ducha. Jeho součástí je ekofarma, soustava propojených jezírek, jedinečné stavby z přírodních materiálů zasvěcené čtyřem živlům, okrasná i plodivá zahrada opečovávaná dle zásad udržitelnosti a permakultury a v neposlední řadě lesní školka.

Ekofarma

Součástí Zahrady živlů je ekofarma produkující jak rostlinné, tak živočišné výrobky. Klademe velký důraz na přirozený způsob pěstování plodin i chov zvířat a ryb, správnou péči o půdu a respektování místních podmínek a tradic.

Výrobky se dají zakoupit přímo v areálu Zahrady živlů. 

Principy přirozeného hospodaření kombinujeme s nejnovějšími vědeckými poznatky a využíváním moderních technologií. Součástí hospodářství je aquaponie. Jedná se o způsob pěstování rostlin bez půdy ve spojení s chovem ryb. Aquaponie umožňuje produkci těch nejkvalitnějších rostlin a ryb díky jejich symbiotickému soužití, zcela přirozenému koloběhu živin a absenci nutnosti užívat jakákoliv hnojiva a chemikálie.

Rekreace, Wellness a další...

Významnou součástí celého konceptu Zahrady živlů je její fungování jako léčebné lázně, místo pro relaxaci, hlubokou regeneraci a wellness. Tento záměr vykrystalizoval přirozeně s ohledem na velký důraz, který na vodní živel v Zahradě klademe a na potenciál přinášený léčivým pramenem umístěným přímo v Zahradě, sloužícím jako zdroj vody pro její podstatnou část.

Už samotný pobyt v Zahradě živlů je díky umístění a obklopení přírodou velmi relaxační a harmonický. Pro dokonalý odpočinek a uvolnění si vyberte některý z našich níže uvedených wellness balíčků

20 km
Špindlerův Mlýn
30 km
Pec pod Sněžkou
40 km
Sjezd z dálnice
50 km
Karpacz - PL

Zima

Zimní Krkonoše jsou dechberoucí! Ráj pro lyžaře, běžkaře, skialpinisty, turisty nebo třeba i sáňkaře.

Na jednu stranu je to lyžařský ráj s moderními středisky a nejdelšími sjezdovkami. Na stranu druhou jsou Krkonoše ideální i na klidnější aktivity jako třeba turistiku, běžky nebo skialpinismus.

Romantika zasněžených krkonošských hor vás okouzlí!

Léto

Letní měsíce v Krkonoších jsou nádherné! Rozkvetlé horské louky, východy a západy slunce, pivo nebo borůvkové knedlíky na některé horské boudě, uchvacující výhledy na každém rohu.

Letní dny můžete strávit objevováním ze sedla kola, pěšky, nechat se vyvést lanovkou. 

Pro děti je v Krkonoších mnoho aktivit – přírodní stezky a hřiště, bobové dráhy, lanová centra nebo třeba hipofarmy a turistické jízdárny.

V Krkonoších si každý najde to svoje!